WERKWIJZE

Werkwijze

Intake

In één of twee intakegesprekken wordt samen met u gekeken welke klacht(en) u heeft en welke oorzaken hieraan ten grondslag liggen. In de intake zullen aan u vragen gesteld worden over uw seksuele klacht, uw situatie, uw huidige relatie en eerdere relaties. Maar ook over uw seksuele ontwikkeling en welke “opvoedingsboodschappen” u heeft meegekregen op het gebied van seksualiteit. Daarnaast zullen er ook vragen gesteld worden over uw lichaamsbeeld en uw zelfbeeld. Wat zijn eerdere positieve en negatieve seksuele ervaringen die u heeft opgedaan en hoe is het gesteld met uw lichamelijke gezondheid.

Nadat de gegevens uit de intake verzameld zijn wordt er een behandelplan geschreven. Hierin staan de diagnose en de behandeldoelen omschreven. En wordt er in overleg met u besloten welke vorm van hulpverlening het beste resultaat zal opleveren.

In de meeste gevallen wordt bij de intake (of in de eerste fase van de hulpverlening) ook kennis gemaakt met uw partner. Zoveel mogelijk zal uw partner ook betrokken worden bij de behandeling. Immers seksualiteit wordt vaak samen met de partner beleefd. In de hulpverlening zal worden stilgestaan bij de dynamiek tussen de partners en wordt onderzocht wat voor hen individueel belangrijke apecten zijn binnen de relatie. Zowel op het relationele vlak als op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Het (her)ontdekken en ontwikkelen van partnerschap is daarnaast een belangrijk onderdeel van de hulpverlening.

De hulpverlening kan bestaan uit:

  • Het geven van informatie en advies;
  • Individuele en/of partnerrelatiegesprekken;
  • Huiswerkopdrachten voor uzelf of samen met uw partner;
  • Indien nodig een educatief lichamelijk onderzoek, hiervoor wordt u verwezen naar een arts/seksuoloog of naar uw eigen huisarts;
  • Ook kan er een verwijzing plaatsvinden naar bijv. een bekkenfysiotherapeut of een andere vorm van therapie indien nodig.

Duur van de behandeling

Deze is afhankelijk van de aard van het probleem. Het is vooraf niet altijd te voorspellen hoeveel gesprekken er nodig zullen zijn. Tijdens de behandeling zal er regelmatig met u geëvalueerd worden of u baat heeft bij de behandeling. Naar aanleiding van deze evaluaties zal er met u besproken worden of de behandeling afgerond kan worden, of deze wordt verlengd zal worden of dat er evt. verwezen moet worden naar een andere hulpverlener/seksuoloog.

Mogelijkheden voor het maken van afspraken

De werkdagen in mijn praktijk zijn woensdag van 8.00 tot 19.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur . 

Privacy

Alles wat u vertelt is vertrouwelijk. Zonder uw schriftelijke toestemming zal er geen informatie aan derden worden verstrekt.

Klachten

Mocht u niet tevreden zijn over de hulpverlening dan wil ik graag dat u dat aan mij kenbaar maakt. In overleg met u zullen wij dan zoeken naar een oplossing. Mocht deze oplossing niet bevredigend zijn dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling van de NVVS. Ik werk volgens de beroepscodes van de NVVS welke op de website van de NVVS te raadplegen zijn: http://www.nvvs.info/
Share by: